Márványos mazsolás kuglóf recept
50 perc
A Márványos mazsolás kuglóf hozzávalói:
3 db tojás
185 g cukor
160 g liszt
fél csomag sütőpor
0,75 dl forró víz
0,75 dl étolaj
kakaópor
mazsola ( ízlés szerint )
A Márványos mazsolás kuglóf elkészítési módja:
A 3 tojás fehérjét először magában, majd a cukor felével habosra verjük. A 3 sárgát a maradék cukorral fehéredésik keverjük, majd apránként, felváltva hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet, forró vizet és étolajat. A tészta 3/4 részét beleöntjük a kimargarinozott formába, beleöntünk annyi mazsolát, amennyit szeretnénk. Mazsola nélkül is finom. A maradék tésztához hozzákeverünk kakaóport, beleöntjük a formába. Kanállal érdekes mintát lehet rajzolni a tésztába. Előmelegített sütőben 180 fokon 45-50 percig sütjük.
A legjobb szilikonos kuglófformában elkészíteni, abba biztos nem ragad bele.
A tetejére lehet tortabevonóból csokimázt csurgatni.
Ha valakinek nagy kuglófformája van, dupla adagot is készíthet természetesen.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mreich, 2008. nov. 28. 13:57
A márványos mazsolás kuglóf elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.