Zabpehely aszalt gyümölccsel recept

5 tojás
15 dkg kristálycukor
3 dl tej
25 dkg zabpehely
1 cs. vaníliáscukor
30 dkg vegyes aszalt gyümölcs
1 kávéskanál őrölt fahéj
10 dkg aszalt sárgabarack
A Zabpehely aszalt gyümölccsel elkészítési módja:
A tejet felforraljuk és beleszórjuk a zabpelyhet,majd félrehúzva lefedve hagyjuk megdagadni.A tojássárgákat vaníliás cukorral habosra keverjük majd beleforgatjuk a 30 dkg aszalt gyümölcsöt,és a tejes zabpelyhet. A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá felverjük a masszához adjuk.Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk,megszórjuk fahéjjal és az apró darabokra vágott asazalt sárgabarackkal. Előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2013. jan. 19. 22:16
A zabpehely aszalt gyümölccsel elkészítési módja és hozzávalói.