Almás-erdeigyümölcsös morzsasüti recept





A morzsás részhez:
180 g liszt
80 g vaj
50 g barna vagy fehér cukor
16 g zabpehely
A gyümölcsös részhez:
3 db alma
250 g vegyes gyümölcs (lehet eper, áfonya, ribizke, málna, szeder)
0.5 kávéskanál őrölt fahéj
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
22 g cukor
Az Almás-erdeigyümölcsös morzsasüti elkészítési módja:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra és egy sütésálló tálat kivajazunk. A lisztet és a vajat tálba tesszük, elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a cukrot és a zabpelyhet is. Az egészet összekeverjük, ezzel el is készült a „morzsás rész”. Az almát hámozzuk meg, majd vágjuk nagyobb darabokra. Hozzáadjuk a többi gyümölcsöt is, a cukrot, fahéjat, és a szegfűszeget. Felöntjük annyi vízzel hogy éppen ellepje, majd többször megkeverve kb 10 percig főzzük. A gyümölcs puha legyen, de ne főzzük szét! Ízlés szerint adhatunk hozzá még cukrot, fahéjat. A kivajazott hőálló tálat lyukacsos merőkanállal kb félig töltjük a gyümölccsel, a levéből ne kerüljön túl sok bele. Rászórjuk a morzsánkat úgy hogy mindenhol fedje, kb 0,5 cm vastagon.
15-20 percig sütjük 180 fokon, akkor jó, ha a teteje kicsit megpirult.
Tálalhatjuk a sütőtálban porcukorral megszórva, vagy kanállal adagolva, tejszínhabbal, vaníliafagylalttal.
Ez a mennyiség 4 adaghoz elég.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 6a3eea43f2, 2008. febr. 24. 14:46
Az almás-erdeigyümölcsös morzsasüti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.