Fahéjas-szilvás crumble recept



A fahéj és a szilva klasszikus párosítás, morzsás süti változatban is remek. Gyümölcsös, ropogós, nincs olyan nap, amelyet ne dobna fel.
60-70 dkg szilva
20 dkg liszt
15 dkg nádcukor
10 dkg vaj
nagy csipet fahéj
A Fahéjas-szilvás crumble elkészítési módja:
Egy tűzállótálat kivajazok, majd beleteszem a felezett, kimagozott, kék szilvát. A cukrot kimérem, majd egy jó kiskanálnyit kiveszek. A kiskanálnyi cukrot összekeverem a fahéjjal és a szilvára szórom. A “maradék” nádcukrot a lisztel és a vajjal összemorzsolom és a szilvákra szórom. 5-ös fokozaton (200 fokon) 1 óráig sütöm. A morzsa a süti tetején aranybarnára pirul, a fahéjas szilvalé pedig felbugyog a tészta repedései között. Nagyon finom!
A crumble vagy morzsás süti előnye, hogy munka alig van vele, lehetetlen elrontani és mégis mindenki imádja a “háziasszonyt”.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: e5520fee56, 2011. okt. 7. 07:38
A fahéjas-szilvás crumble elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.