Sajtos-krumplis rakott csirke recept
A Sajtos-krumplis rakott csirke hozzávalói:1 kg csirkemellfilé
40 dkg reszelt sajt
5 dl tej
6 szem nagyobb krumpli
2 doboz tejföl
vaj
só
A Sajtos-krumplis rakott csirke elkészítési módja:
A csirkemellet ketté vágom hosszában. A sajtot lereszelem, a krumplikat pedig enyhén sós vízben, héjában megfőzöm, úgy, hogy ne főjenek át teljesen. Meghámozom őket, majd felszeletelem középvastagságú szeletekre. Kivajazott jénai tál aljára egy réteg krumplit teszek, erre egy réteg csirkemellet, bevonom jó alaposan tejföllel és megszórom sajttal. A fűszert mindig a csirkére kell szórni, így veszi át jól az ízeket a hús. Addig kell így rétegezni, amíg a hozzávalók el nem fogynak, de tejföl és sajt kerüljön a tetejére!
Előmelegített sütőben közepes lángon, kb 30-40 perc.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 6a3eea43f2, 2008. febr. 17. 09:36
A sajtos-krumplis rakott csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.