Gomba tejfölös-sajtos mártásban recept
A Gomba tejfölös-sajtos mártásban hozzávalói:50 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
2 dl tej
2 dkg vaj
2 dkg liszt
25 dkg trappista sajt
1 dl tejföl
só
őrölt bors
petrezselyem zöldje
A Gomba tejfölös-sajtos mártásban elkészítési módja:
Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre párolom. Hozzáadom a megtisztított, felszeletelt gombát, megsózom és kevergetve zsírjára sütöm. A megolvasztott vajon a lisztet aranysárgára pirítom. Lehúzom a tűzről, hozzáadom a tejet, és sűrű masszát főzök belőle. A tűzről levéve hozzáadom a gombát, a reszelt sajtot és a tejfölt.
Párolt rizzsel vagy főtt tésztával is fogyasztható.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: 6a3eea43f2, 2008. febr. 11. 22:44
A gomba tejfölös-sajtos mártásban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.