Sajtos tejfölös csirkemell recept
50 perc
A Sajtos tejfölös csirkemell hozzávalói:
kb. 80 dkg csirke vagy pulykamell filé
40 dkg trappista sajt
1 nagy dobozos tejföl
1 db kinyomós ömlesztett sajt
3 evőkanál liszt
1 nagy fej vöröshagyma
só
vegeta
bors
petrezselyem
A Sajtos tejfölös csirkemell elkészítési módja:
A húst vágjuk vékony csíkokra és fűszerezzük be ízlés szerint (bors, vegeta, petrezselyem, pici majoranna, pici só). Hagyjuk állni amíg a hagymát felpirítjuk és pici olajon megpároljuk. Tegyük rá a húst és szintén pároljuk, majd süssük készre. Tűzálló tálat vajazzunk ki, öntsük bele a hagymás húst, egyengessük el, hogy mindenhová jusson. A tejfölhöz adjunk 3 evőkanál lisztet, reszelt sajt felét, vegetát, borsot. Keverjünk bele egy kinyomós ömlesztett krémsajtot, és ezt a masszát öntsük a húsra és fedjük be a maradék reszelt sajttal. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon 30 percig süssük.
Köretként a rizst ajánlom mellé.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: b2b5205284, 2012. ápr. 28. 07:04
A sajtos tejfölös csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.