Sajtos tejfölös csirkemell II. recept
50 perc
A Sajtos tejfölös csirkemell II. hozzávalói:
kb. 80 dkg csirkemell filé
40 dkg trappista sajt
1 nagy dobozos tejföl
1 db kinyomós ömlesztett sajt
3 evőkanál liszt
1 nagy fej vöröshagyma
só
vegeta
bors
petrezselyem
A Sajtos tejfölös csirkemell II. elkészítési módja:
A húst vágjuk vékony csíkokra és fűszerezzük be ízlés szerint (bors, vegeta, petrezselyem, pici majoranna, pici só). Hagyjuk állni amíg a hagymát felpirítjuk és pici olajon megpároljuk. Tegyük rá a húst és szintén pároljuk, majd süssük készre. Tűzálló tálat vajazzunk ki, öntsük bele a hagymás húst, egyengessük el, hogy mindenhová jusson. A tejfölhöz adjunk 3 evőkanál lisztet, reszelt sajt felét, vegetát, borsot. Keverjünk bele egy kinyomós ömlesztett krémsajtot, és ezt a masszát öntsük a húsra és fedjük be a maradék reszelt sajttal. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon 30 percig süssük.
Fogyasztható rizzsel, krokettel vagy krumplipürével.
Ha felkeltette az érdeklődésedet ez a recept, vagy ha elkészítetted, akkor kíváncsian várom a véleményeket/kritikákat levélben. :)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: c0dfe81001, 2014. szept. 6. 12:03
A sajtos tejfölös csirkemell ii. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.