Kaviáros burgonyafalatok recept
40 perc
280 kcal
4 db (kb. 80 dkg) közepes méretű burgonya
2 kis üveg kaviár (1 fekete és 1 piros)
1 fej lilahagyma
3 dl tejföl
1 db citrom
só, bors, petrezselyemzöld - ízlés szerint
A Kaviáros burgonyafalatok elkészítési módja:
A burgonyákat alaposan megmosom és a héjával együtt puhára főzöm. Ha elkészült, kihűtöm, felkarikázom, megsózom és forró sütőben megpirítom. A hagymát megpucolom, apróra vágom, összekeverem a tejföllel, majd sóval és borssal ízesítem. Ezt kétfelé elosztom, az egyikbe a piros, másikba a fekete kaviárt keverem bele, majd egy fél citrom levével ízesítem. A kész krémeket elosztom annyifelé, ahány szelet burgonya van. Megkenem őket, ha maradt kaviár akkor azzal és citromszeletekkel, petrezselyemmel díszítem.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: 6a3eea43f2, 2008. febr. 4. 18:04
A kaviáros burgonyafalatok elkészítési módja és hozzávalói.