Hagymás-diós csirke recept
A Hagymás-diós csirke hozzávalói:50 dkg csirkemellfilé
5 dkg vaj
pár evőkanál olaj
2 fej vöröshagyma
kb 1/2 dl száraz bor
só
bors
bazsalikom
dió
szójaszósz
A Hagymás-diós csirke elkészítési módja:
A csirkemellet felvágom csíkokra, megsózom, megborsozom, majd az olaj és vaj keverékén serpenyőben megsütöm. Az a jó, ha nem szárad ki, így ha levet enged, szűrőlapáttal kiszedem és félreteszem. A visszamaradt szaftban megfonnyasztom a karikára vágott vöröshagymát, majd felerősítem a lángot, és beleöntöm a bort. Ha elpárolgott az alkohol, visszapakolom a húst, megszórom bazsalikommal (kb. 3 kiskanálnyi)meglocsolom szójaszósszal, és ráhintem a durvára vágott diót. Összemelegítem, ha szükséges, utánasózok, borsozok, krumplipürével tálalom.
Neten talált recept, de beleszerettem, mert egyszerű és fini:)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 6a3eea43f2, 2008. jan. 30. 19:01
A hagymás-diós csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.