Nagyi sós rudacskái recept
A Nagyi sós rudacskái hozzávalói:25 dkg liszt
30 dkg pannónia sajt
25 dkg margarin
4 tojás
1 bő kávéskanál só
1 csapott kávéskanál sütőpor
1 mokkáskanálnyi fokhagyma
1/2 mokkáskanálnyi őröltbors
A Nagyi sós rudacskái elkészítési módja:
Összegyúrom a lisztet, a vajat, 3 tojássárgáját és a sajtból 25 dkg-t lereszelve. Hozzáadom a fűszereket is. Az egészet alufóliába teszem és kb 4-5 órára berakom a hűtőbe. Ezután kinyújtom a tésztát 2-3 mm-esre és vékony szálakra felvágom szaggatóval (hogy kis rudacskák legyenek). A 4. tojást felverem, átkenem vele a tészta tetejét és rászórom a rudacskákra a maradék reszelt sajtot. Egyenként beteszem őket az előre kikent tepsibe, úgy, hogy legyen köztük kis hely és ne süljenek össze. Egy adagot kb 10-15 percig kell sütni közepes lángon.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: 6a3eea43f2, 2008. jan. 26. 14:32
A nagyi sós rudacskái elkészítési módja és hozzávalói.