Galyasági rakottas recept
60 perc
A Galyasági rakottas hozzávalói:
80 dkg- sertésoldalas
1,2 kg
burgonya
4 db
tojás
2 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 kiskanál őrölt fekete bors
só
2 dl
tejföl
10 dkg.reszelt trappista sajt
4 + 1 evőkanál sertészsír
só
a díszítéshez néhány szál petrezselyemzöld.
A Galyasági rakottas elkészítési módja:
A burgonyát megtisztítjuk, felszeleteljük. Az oldalast megmossuk, 8 darabra vágjuk, megsózzuk, 1-2 zúzott fokhagyma gerezddel fokhagyma bedörzsöljük, megborsozzuk és 4 evőkanálnyi porró sertészsírban mind a két oldalát hirtelen megsütjük, majd kevés vizet aláöntve lefedve puhára pároljuk. Közben a tojásokat kemény tojásnak megfőzzük, megtisztítjuk, szeleteljük. Kikenjük a tepsit, belerakjuk a szeletelt burgonyát, tetejére a felszeletelt vöröshagymát, a tojásokat, majd az oldalast és az egészet megszótjuk apróra vágott fokhagymával, majd a tejfölben elkevert sajtos tejföllel leöntjük, alufóliával lefedjük és kb. 45 perc alatt előmelegített sütőbe tolva készre sütjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. dec. 12. 19:02
A galyasági rakottas elkészítési módja és hozzávalói.