Erdélyi diós sütemény Karácsonyra recept


15 dkg
porcukor
30 dkg
darált dió
8 db
tojás
2 púpozott evőkanál zsemlemorzsa
1 kiskanál sütőpor
1 dl
rum
10 dkg
mazsola
2 dkg
vaj
csipetnyi liszt
5 dkg
csokoládé.
Az Erdélyi diós sütemény Karácsonyra elkészítési módja:
Előzetesen a mazsolát rumba áztatjuk. A tojások sárgáját külön választjuk és a porcukorral habosra keverjük. Belerakjuk a zsemlemorzsát, a diót, a sütőport és végül az áztatott mazsolát is és alaposan összekeverjük.A visszatartott tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan összedolgozzuk a masszával. Kivajazzuk a sütőtepsit, beleöntjük és elsimítjuk a massza tetejét. Előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön 35-40 perc alatt késztre sütjük.Kihülés után a sütemény tetejét meglocsoljuk a visszamaradt rummal - lehet többel is - és csokoládé mázzal befedjük.
Egyszerű és nagyon finom sütemény Karácsony estére.
Kategória: Karácsonyi receptek
A receptet beküldte: varbóc, 2009. dec. 11. 18:19
Az erdélyi diós sütemény karácsonyra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.