Diabetikus almás szelet recept
A Diabetikus almás szelet hozzávalói:A tésztához:
1 kis pohár tejföl
50 dkg bio liszt
1 darab tojás
3 evőkanál édesítőpor olyan az állaga, mint a porcukornak(glukonon)
20 dkg margarin
A töltelékhez:
4-5 evőkanál zsemlemorzsa lehet búzacsíra is
1 kg ajdared reszelt alma
1 kiskanál őrölt fahéj
3 evőkanál glukonon
A tepsi kikenéséhez:
1 púpozott evőkanál bio liszt
2 dkg margarin
A tetejére:
1-2 evőkanál glukonon
A Diabetikus almás szelet elkészítési módja:
Először a tölteléket készítjük el. Az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, fahéjjal és édesítővel összekeverjük. Miután az alma egy kis levet enged, a zsemlemorzsát beledolgozzuk. A tésztához a margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd a tejföllel, a tojással, az édesítőporral összegyúrjuk és két részre osztjuk. Egy 25x35 centis tepsit margarinnal kikenünk, belisztezünk. Az egyik tésztát kinyújtjuk, a tepsibe tesszük, az almás tölteléket egyenletesen ráterítjük. A másik tésztalappal befedjük, villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 32 percig sütjük. Kicsit hűlni hagyjuk, végül kockákra vágjuk. Tálaláskor édesítőport szitálunk a tetejére.
Alma helyett kimagozott meggyel is készíthetjük.
Folpackkal letakarva sokáig friss marad.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2013. jún. 11. 17:07
A diabetikus almás szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.