Omlós diabetikus almatorta recept
Az Omlós diabetikus almatorta hozzávalói:A tésztához
25 dkg kocka margarin
10 dkg glukonon
1 tojás
40 dkg bio liszt
1 mokkáskanál só
A forma kikenéséhez:
margarin
A tészta nyújtásához:
finomliszt
A töltelékhez:
1 kg alma
2 evőkanál glukonon
1 evőkanál citromlé
1 mokkáskanál őrölt fahéj
A tetejére:
5-6 evőkanál diabetikus sárgabaracklekvár
maréknyi dió
Az Omlós diabetikus almatorta elkészítési módja:
A puha margarint a glukononnal habosra keverem, majd beledolgozzon a tojást. Ezután a liszttel és a sóval tésztává gyúrom és beteszem a hűtőszekrénybe, amíg a tölteléke elkészítem. Az almát meghámozzon, félbevágom, magházat ell távolítom, húsait nagy (3 cm-es) kockákra vágom. Ezután a glukononnal, a citromlével, a fahéjjal összekeverem. Egy 26 cm-es tortaforma oldalát és alját margarinnal kikenem. A tésztát belenyomkodom úgy, hogy kb. 4 cm magas pereme legyen. Ha a tészta lágy, nyújtani csak 2 lap sütőpapír közé téve lehet, ezért jó megoldás, ha belenyomkodom a formába. Az almát egyenletesen a tésztára halmozzom. Előmelegített sütőben, (180 °C) kb. 40 percig sütőm. Amikor kész, vékonyan megkenem diabetikus baracklekvárral és durvára vágott dióval, Cikkekre vágva tálaljuk.
Fajtája válogatja, hogy az alma eláztatja e a tésztát vagy nem. Ha leveses, célszerű zsemlemorzsát is szórni alá.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2013. ápr. 29. 10:04
Az omlós diabetikus almatorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.