Szedres diabetikus dunahullám recept
A Szedres diabetikus dunahullám hozzávalói:Tészta:
20 deka Rama
15 deka glukonon
4 tojás
1 cs. sütőpor
30 deka bio liszt
15 e.k. tej
2 e.k.cukrozatlan kakaópor
szeder(lehet hűtőből való is)
Krém:
2 cs. epres vagy málnás pudingpor
5 deci tej
10 deka glukonon
20 deka margarin
Tetejére:
1 tábla diabetikus étcsokoládé
5 deka margarin
3 e.k. olaj
A Szedres diabetikus dunahullám elkészítési módja:
A Ramát a glukononnal és a tojások sárgájával habosra keverjuk. A tojások fehérjéjét habbá verjük, majd amikor felvertük a fehérjét a sárgával összekeverjük és hozzáadjuk a sütőporos lisztet is. A fele masszát kizsírozott lisztezett tepsibe kanalanként szétszórjuk. A maradékhoz teszünk kakaóport és 2 kanál tejet. A csokis masszát a kihagyott részekre szórjuk, majd a tészta tetejére szederszemeket teszünk. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Amikor kihűlt,rátesszük a következő krémet; A pudingot a szokásos módon megfőzzük. A glukononbol és a margarinból krémet készítünk, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük és ezt a krémet tesszük a tészta tetejére. A krém tetejére tesszuk a csoki mázat. A csokimázhoz a csokit gőz felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a margarint és az olajat.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2013. ápr. 18. 18:03
A szedres diabetikus dunahullám elkészítési módja és hozzávalói.