Fánk Emyke módra recept
A Fánk Emyke módra hozzávalói:2 tojás sárgája
2 evőkanál cukor
1 lapos kávéskanál só
1 kocka élesztő(5 deka)
5 deci langyos tej
liszt amennyit felvesz(kb 70 deka)
bő olaj a sütéshez
Töltelék;
szilva lekvár
vanília puding
A Fánk Emyke módra elkészítési módja:
Egy tálba beleontom a langyos tejet a cukrot és az élesztőt és felfuttatom. Ha ez megvan akkor hozzáadom a sót,és a 2 tojás sárgáját és őszekeverem egy kicsit. Apránként adagolom hozza a lisztet,és közben kevergetem.Puha kell,hogy legyen a tészta mert akkor lesz finom. Egy másik tálat kiolajozok és beleteszem a tésztát,a tetejét megszórom lisztel,letakarom és meleg agyba dugom,hogy felkeljen a tészta. 40 percig kelesztem,de rá szoktam nézni,ha meg nem jött fel elege akkor meg hagyom had keljen. Ha készen van lisztezett deszkára kifordítom,és nem ragad bele,ezert olajoztam meg. Pohárral kiszaggatom,és bő forró olajban kisütöm.
Mi szilvalekvárral és vanília pudinggal szeretjük,de bármivel megtölthető.
Sajót receptem.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2013. ápr. 17. 10:13
A fánk emyke módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.