Húsvéti foszlós kalács sonkához recept
A Húsvéti foszlós kalács sonkához hozzávalói:- 20 dkg rétesliszt
- 34 dkg simaliszt
- 2 tojássárgája
- 2 evőkanál cukor
- 1 kávéskanál só
- 2 dl langyos tej
- 0,8 dl olaj
- 1 csomag szárított élesztő
A Húsvéti foszlós kalács sonkához elkészítési módja:
A hozzávalókat összegyúrjuk, jól kidagasztjuk, és 1 órán át langyos helyen kelesztjük. Ha megkelt, formázzuk - pl. fonjuk - és további fél óráig kelesztjük. Hideg sütőbe téve megsütjük. Ha már szép színe kezd lenni, megkenjük langyos tejjel a tetejét, és így sütjük készre. Ebből a mennyiségből két kalácsot szoktam sütni. Több cukrot is tehetünk a tésztába, s akkor édesebb kalácsot kapunk, ami lekvárral nagyon finom reggelire.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2011. ápr. 15. 07:11
A húsvéti foszlós kalács sonkához elkészítési módja és hozzávalói.