Húsvéti töltött pulykamell recept
A Húsvéti töltött pulykamell hozzávalói:6 adagra
A töltött pulykamellhez:
2x300 g pulykamellfilé
A töltelékhez:
4 evőkanál étolaj
1 nagy fej vöröshagyma
200 g füstölt sonka
50 ml víz
2 db keményre főtt tojás
1 db nyers tojás
20 g torma
ízlés szerint só,
őrölt fekete bors
A panírozáshoz:
finomliszt
egész tojás
zsemlemorzsa
A körethez:
hasábburgonya
saláta
A Húsvéti töltött pulykamell elkészítési módja:
1. A finomra felaprított sonkát, és a vöröshagymát forró olajra tesszük. 2-3 perc pirítás után vízzel felöntjük, és addig pároljuk - állandó kevergetés mellett -, míg a víz el nem fő a húsról. Ezután le is vehetjük a tűzhelyről. 2. Egy külön tálban a nyers tojásra reszeljük a keményre főtt tojásokat. Egy villával jól összekeverjük. A tojásos keveréket a húsos töltelékhez adjuk. Hozzáadjuk a tormát is, végül ízlésünk szerint sózzuk, borsozzuk, alaposan összekeverjük a tölteléket. 3. A pulykamelleket megmossuk, megtisztítjuk, bevágjuk, és kiklopfoljuk akkorára, hogy meg tudjuk tölteni. A kiklpofolt húsokat megtöltjük, feltekerjük, fogpiszkálókkal rögzítjük 4. A tekercseket panírozzuk, majd bő olajban közepes hőfokon - előmelegített olajban - kisütjük, míg aranybarnák nem lesznek. Ezután kihúzzuk a fogpiszkálókat, szeleteljük, hasábburgonyával, salátával tálaljuk.
Ez a tekercs egy kiváló, laktató húsvéti különlegesség!
Elkészítése gyors, egyszerű, a végeredmény pedig ízletes, látványos, és nagyon húsvéti! Elkészítési idő: kb 80 perc köret nélkül
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2011. ápr. 3. 06:08
A húsvéti töltött pulykamell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.