Borjúsült sós uborkaraguval recept
A Borjúsült sós uborkaraguval hozzávalói:1,2 kg borjúcomb
babérlevél
1 hagyma
1 fokhagyma
1 sárgarépa
1 zeller
bors
só
olaj
10 dkg sós-uborka
10 dkg gomba
5 dkg szalonna
tárkony
tejföl
A Borjúsült sós uborkaraguval elkészítési módja:
A borjúhúst megsózzuk, és tepsibe tesszük. Olajat hevítünk, kissé megpirítjuk benne a fűszereket és a vékonyra szeletelt sárgarépát, zellert, hagymát, fokhagymát. 2-3 percig pirítjuk, majd a besózott borjúra öntjük a forró fűszeres olajat. Fehérborral meglocsoljuk, majd sütőben, 160 ºC-on, gyakran locsolgatva készre sütjük. A megsült borjú zsírjában szalonnát pirítunk, hozzátesszük a sós uborkát és a gombát, tárkonnyal, sóval, borssal ízesítjük, és ha kedveljük, tejföllel is behabarhatjuk. Köretnek párolt rizst tálaljunk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. ápr. 2. 06:52
A borjúsült sós uborkaraguval elkészítési módja és hozzávalói.