Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Borjúsült sós uborkaraguval recept

Borjúsült sós uborkaraguval recept

A Borjúsült sós uborkaraguval hozzávalói:
1,2 kg borjúcomb
babérlevél
1 hagyma
1 fokhagyma
1 sárgarépa
1 zeller
bors

olaj
10 dkg sós-uborka
10 dkg gomba
5 dkg szalonna
tárkony
tejföl


A Borjúsült sós uborkaraguval elkészítési módja:
A borjúhúst megsózzuk, és tepsibe tesszük. Olajat hevítünk, kissé megpirítjuk benne a fűszereket és a vékonyra szeletelt sárgarépát, zellert, hagymát, fokhagymát. 2-3 percig pirítjuk, majd a besózott borjúra öntjük a forró fűszeres olajat. Fehérborral meglocsoljuk, majd sütőben, 160 ºC-on, gyakran locsolgatva készre sütjük. A megsült borjú zsírjában szalonnát pirítunk, hozzátesszük a sós uborkát és a gombát, tárkonnyal, sóval, borssal ízesítjük, és ha kedveljük, tejföllel is behabarhatjuk. Köretnek párolt rizst tálaljunk.


Kategória: Húsételek receptjei


A borjúsült sós uborkaraguval elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook