Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Kapros-sütőtökös rakottas sertéscombbal recept

Kapros-sütőtökös rakottas sertéscombbal recept

A Kapros-sütőtökös rakottas sertéscombbal hozzávalói:
70 dkg sütőtök,
40 dkg sertéscomb,
2 csomag gyorsrizs,
só, ételízesítő,
bors,
2-3 evőkanál olaj,
kevés margarin,
3 dl tejföl


A Kapros-sütőtökös rakottas sertéscombbal elkészítési módja:
A rizst kevés olajban megforgatjuk, felöntjük vízzel, és megfőzzük. Közben a sertéscombot megmossuk, lefejtjük az inas, zsíros részeit, felitatjuk róla a nedvességet, felkockázzuk, mintha pörköltet készítenénk. A tököt megtisztítjuk, kimagozzuk, felkockázzuk. A sertéshúst előhevített zsiradékon elkezdjük pirítani, megsózzuk, vagy ételízesítővel ízesítjük, és kevés vízzel felöntjük. A kaprot apróra vágjuk, és a húsra szórjuk. Amikor a hús már puhul, hozzákeverjük a tököt, és puhára pároljuk. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, ebbe teszünk egy réteg rizst, rá a húsos tököt, bevonjuk borssal ízesített tejföllel, majd újabb réteg következik, és a hozzávalókat addig ismételjük, amíg el nem fogynak. 180 fokra felmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Amikor elkészült, kivesszük a sütőből, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, hogy szépen ráolvadjon. Tálaláskor tányérra adagoljuk, tejföllel meglocsoljuk, és friss kapor zölddel díszítjük.


Kategória: Húsételek receptjei


A kapros-sütőtökös rakottas sertéscombbal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook