Borjúropogós gombás spagettivel recept
A Borjúropogós gombás spagettivel hozzávalói:45 dkg darált borjúcomb
3 evőkanál ketchup
1 száraz zsemle
csipetnyi chili por
olaj a sütéshez
35 dkg spagetti
10 dkg gomba
2 dkg póréhagyma
1,5 dl húsleves
1 evőkanál vaj
fél csokor petrezselyem
fél csokor bazsalikom
olívaolaj
só
bors
A Borjúropogós gombás spagettivel elkészítési módja:
Enyhén sós vízben megfőzzük a spagettit, leszűrjük, lecsöpögtetjük, és félretesszük. A zsemlét beáztatjuk, kicsavarjuk, majd a borjúhússal együtt kétszer ledaráljuk. Fűszerezzük sóval, borssal, chili porral, majd hozzákeverjük a ketchupot. Kis gombócokat formázunk a húsból, majd serpenyőben, kevés forró olajban megsütjük. Olívaolajban finomra vágott pórét pirítunk, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, sóval, borssal, bazsalikommal és petrezselyemmel ízesítjük, kevés húslevessel felengedjük, és egy darabka vajjal besűrítjük. A kifőtt spagettivel összeforgatva a húsgombócok mellé tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. márc. 28. 05:59
A borjúropogós gombás spagettivel elkészítési módja és hozzávalói.