Borjú tokány recept
A Borjú tokány hozzávalói:1 kg borjú hús
10 dkg füstölt szalonna
2 vöröshagyma
2 zöld hagyma(új hagyma)
kevés zellerzöld
4 dl tejföl
só
törött bors
A Borjú tokány elkészítési módja:
A borjúhúst megmossuk és vastag szeletekre vágjuk,a szalonnát csíkokra vágva lábasba tesszük,majd a karikára vágott vöröshagymát ,a durvára vágott zöldhagymát a húst a zellerzöldjét is hozzáadjuk.Sózzuk ,borsozzuk, erős tűzön kevés vízzel puhára pároljuk.Ha megpuhult,tejfölt hozzáadjuk felforraljuk,galuskával tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2011. márc. 26. 21:05
A borjú tokány elkészítési módja és hozzávalói.