Rakott zöldborsó recept
A Rakott zöldborsó hozzávalói:1 kg mirelit zöldborsó
40 dkg sertéslapocka
2 dl pohárban kimért rizs
10 dkg füstölt szalonna
1 evőkanál piros paprika
1 késhegynyi őrölt bors
1 cs. zöldpetrezselyem
olaj
1 fej hagyma
só
1 poharas tejföl
A Rakott zöldborsó elkészítési módja:
A szalonnát csíkokra vágjuk, kisütjük, zsírjából kiszedjük, kisebb mély tepsibe vagy tűzálló tálba rakjuk. A rizst kevés olajon megfuttatjuk, felengedjük kétszer annyi vízzel, őrölt borssal, apróra vagdalt zöldpetrezselyemmel, és megpárolva beterítjük vele a pörcöt. A hagymát felkockázva megdinszteljük a szalonna zsírjában és a hússal, pirospaprikával, sóval hagyományos módon pörköltet készítünk, melyet egyenletesen elosztunk a rizsen. A zöldborsót enyhén sós vízben megfőzzük, rászórjuk a pörköltre, beterítjük tejföllel és 20 percre sütőbe rakjuk, közepes hőfokon átsütjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. márc. 26. 18:40
A rakott zöldborsó elkészítési módja és hozzávalói.