Sós forgács recept
A Sós forgács hozzávalói:2 dkg élesztő
1 dl tej
1 mokkáskanál cukor
1 kávéskanál só
30 dkg finomliszt
5 dkg sertészsír
10 dkg reszelt sajt
1 tojás sárgája
és annyi tejföl, amennyitől könnyen nyújtható tésztát kapunk
A Sós forgács elkészítési módja:
Az élesztőt a tejjel és cukorral felfuttatjuk, a lisztet átszitáljuk, összekeverjük a zsírral és sóval, majd összegyúrjuk az élesztős keverékkel. Négy egyenlő nagyságú cipóba osztjuk, konyharuhával letakarva 1,5 óra kelesztés után késvékonyságúra nyújtjuk, tojás sárgájával megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, hosszú, vékony csíkokra rádlizzuk és forró sütőben megsütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. márc. 24. 17:27
A sós forgács elkészítési módja és hozzávalói.