Sajtos, köményes, paprikás sós rudacskák recept
A Sajtos, köményes, paprikás sós rudacskák hozzávalói:50 dkg margarin
1 kg finomliszt
1 púpos kanál sertészsír
3 tojás sárgája
3 evőkanál tejföl
1 kávéskanál cukor
5 dkg élesztő
3 púpos kávéskanál só
tetejére:
tojásfehérje
1 evőkanál tej
sajt
pirospaprika
köménymag
só
A Sajtos, köményes, paprikás sós rudacskák elkészítési módja:
A tejfölt elkeverjük a cukorral, élesztővel és mikróban, vagy langyos helyen felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, beletesszük a tojás sárgákat, sót, zsiradékot, élesztős tejfölt, s jól összegyúrjuk. 40 perc pihentetés után újból átgyúrjuk, 4 cipóba osztjuk, majd egyenként 0,5 cm vastagra kinyújtjuk. A tojásfehérjét elkeverjük kevés tejjel, megkenjük a lapokat és mindegyiket másféle keverékkel megszórjuk: 1. sós-sajtos 2. sós-paprikás 3. sós-paprikás-köménymagos 4. sós-szezámmagos 10 cm hosszú rudakra rádlizzuk, forró sütőben világos barnára sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. ápr. 18. 22:45
A sajtos, köményes, paprikás sós rudacskák elkészítési módja és hozzávalói.