Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Biscotti - ahogy én készítem recept

Biscotti - ahogy én készítem recept

Elkészítési idő 50 perc

A Biscotti - ahogy én készítem hozzávalói:
12,5 dkg puha vaj
20 dkg cukor(barnacukor)
2 egész tojás
csipet só
1 kk. vanilia aroma
1 citrom reszelt héja
25 dkg liszt
1,5 kk.sütőpor
10 dkg aszalt gyümölcs
2 nagy marék
dióbél


A Biscotti - ahogy én készítem elkészítési módja:
A vajat a cukorral jól kikeverem, bele 2 egész tojás, só,vanilia,citromhéj. Ezeket együtt is jól kikeverem, majd bele a sütőporral elkevert liszt. Végül az aszalt gyümölcs és a dióbél kerül bele. Sütőlappal kibélelt tepsire két csíkban lerakom vizes kanállal, majd enyhén vizes kézzel elegyengetem. 180 fokos sütőben kb.25 percig sütöm. hagyom kicsit hűlni, majd kb.1,5 cm-es darabokra felvágom és lapjára fordítom, egymás mellé. Újabb sütés következik, ami kb.8-10 perc. A végeredmény egy nagyon finom kétszersült lesz, ami (ha hagyják) nagyon sokáig eláll. Jó vendégváró, kávéba, teába mártogatni, de finom aszúval is említésre méltó.

Én már többféle aszalt gyümölccsel készítettem.
Volt meggyel, aztán vörös áfonyával,de mazsolával is finom.

A gyümölcsöt pár percig főzni kell, majd konyha-papíron megszárítani.

Dió helyett készíthető natúr pisztáciával, vagy kesudióval.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A biscotti - ahogy én készítem elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook


Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.