Vendégváró sajttekercs recept


35 dkg edami sajt,
25 dkg félzsíros tehéntúró
12 szelet sonka (szögletes formájú)
1 csokor petrezselyem
A Vendégváró sajttekercs elkészítési módja:
A sajtot lobogó vízbe teszed, szűrőkanállal. Addig tartod benne, míg az egész tömeg megpuhul. Levajazott alufólián kinyújtod, kb.25*35 cm db lesz belőle. Lerakod rá a sonkát, az egészet beborítva, erre rákened a túrót, amit előzőleg az aprított petrezselyemmel összekevertél. Szorosan feltekered, folpackba csomagolod, a két végét szorosan összetekered. 24 órára hűtőbe teszed. Ferdén érdemes szeletelni, kb 0,5 cm-es darabokra. Ízletes, gusztusos vendégváró az ünnepi asztalon.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: 41fdab80c1, 2011. ápr. 17. 21:24
A vendégváró sajttekercs elkészítési módja és hozzávalói.