Rumos-diós-mazsolás szaloncukor recept
A Rumos-diós-mazsolás szaloncukor hozzávalói:70-80 darabhoz:
• 40 dkg darált dió
• 20 dkg porcukor
• 15 dkg mazsola
• 1 narancs lereszelt héja
• fél dl rum (helyettesíthetjük rumaromával)
• 30 dkg étcsokoládé (minimum 60%-os)
A Rumos-diós-mazsolás szaloncukor elkészítési módja:
Keverjük össze a diót a porcukorral, adjuk hozzá a rumot, hogy gyúrható masszát kapjunk. (Egészen kis részletekben adagoljuk, miközben gyúrjuk a masszát.) Reszeljük le a megmosott narancs héját, a mazsolát aprítsuk fel, gyúrjuk össze a diómasszával. Csomagoljuk fóliába a diómasszát, és tegyük a hűtőbe kb. 1 órára, majd formázzunk belőle szaloncukrokat. Vízfürdő felett olvasszuk fel a csokoládét, villa segítségével egyenként vonjuk be csokival a szaloncukrokat. Tegyük hideg helyre, hogy a csokoládé visszaszilárduljon, majd csomagoljuk.
Kategória: Karácsonyi receptek
A receptet beküldte: 41fdab80c1, 2011. dec. 2. 06:00
A rumos-diós-mazsolás szaloncukor elkészítési módja és hozzávalói.