Vendégváró sütike recept


Tészta:
3 db tojás
5 dkg zsír
20 dkg porcukor
2 evőkanál méz
2 evőkanál kakaópor
50 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
Krém:
9 dl tej
1-1 csomag vanília -, puncs -, és csokoládé puding
25 dkg Ráma margarin
30 dkg porcukor
Tetejére: csokimáz
A Vendégváró sütike elkészítési módja:
A zsírt, a tojást, a porcukrot, a mézet, és a kakaót vízgőz fölött habosra keverjük. Levesszük, beleöntjük a szódabikarbónás, szitált lisztet, és átgyúrjuk. A tésztát négy részre osztjuk, és kinyújtjuk a lapokat. Egy közepes méretű tepsi hátán, sütőpapíron sütjük, előmelegített sütőben, közepes hőfokon. Ügyeljünk, hogy ne szárítsuk ki a tésztát! A krémhez a pudingokat 3-3 dl tejjel külön - külön megfőzzük, majd időnként megkevergetve, hagyjuk kihűlni. A margarint a porcukorral jó habosra keverjük, majd 3 részre osztva a pudingokkal elegyítjük. A lapokat egymásra rétegezve megtöltjük. Tetejét csokimázzal vonjuk be, vagy porcukorral szórjuk meg. Előző nap töltsük meg, hogy megpuhuljon a tészta.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 41fdab80c1, 2011. ápr. 20. 11:43
A vendégváró sütike elkészítési módja és hozzávalói.