Narancsos-marcipános szaloncukor recept
A Narancsos-marcipános szaloncukor hozzávalói:kb. 70-80 darabhoz:
• 40 dkg hámozott, őrölt mandula
• 30 dkg porcukor
• narancslekvár
• 10 dkg kandírozott narancshéj
• őrölt fahéj
• 30 dkg étcsokoládé (minimum 60%-os)
• pár szem keserű mandula őrölve, ha nincs, akkor
keserőmandula-aroma
Ha van narancslikőrünk, azt használhatunk a lekvár helyett
A Narancsos-marcipános szaloncukor elkészítési módja:
Keverjük össze a mandulát a porcukorral, adjunk hozzá kevés narancslekvárt, hogy gyúrható masszát kapjunk. A lekvárt kis részletekben adagoljuk, miközben gyúrjuk a masszát. Ízesítsük apróra vágott narancshéjjal, kevés fahéjjal és pár csepp mandulaaromával. Csomagoljuk fóliába az így elkészült marcipánmasszát, és tegyük a hőtőbe kb. 1 órára, majd formázzunk belőle szaloncukrokat. Vízfürdő felett olvasszuk fel a csokoládét,kevés étolajat tegyünk bele, hogy bevonónk lágyabb legyen. Villa segítségével egyenként vonjuk be csokival a szaloncukrokat, majd legjobb megoldásként rácsra helyezzük. Tegyük hideg helyre, hogy a csokoládé visszaszilárduljon, majd csomagoljuk.
Kategória: Karácsonyi receptek
A receptet beküldte: 41fdab80c1, 2011. nov. 29. 08:13
A narancsos-marcipános szaloncukor elkészítési módja és hozzávalói.