Vadas húsgombóc recept
A Vadas húsgombóc hozzávalói:30 dkg darált hús
1 tojás
2 fej hagyma
1 db citrom
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa
4 evőkanál rizs
2 szál babérlevél
cukor
liszt
mustár
őrölt bors
őrölt szerecsendió
őrölt gyömbér
fűszerkeverék
4 evőkanál étolaj
tejföl
A Vadas húsgombóc elkészítési módja:
1,5 liter vízzel, 1 fej hagymával, a zöldségekkel, 1 evőkanál fűszerkeverékkel, 1 késhegynyi őrölt borssal levest készítünk. A darált húst összeállítjuk a tojással, a rizzsel, l felkockázott hagymával, 1 késhegynyi őrölt borssal, 1 késhegynyi őrölt gyömbérrel, 1 késhegynyi szerecsendióval, 1 púpos kávéskanál ételízesítővel és tojás nagyságú gombócokká formáljuk. A levest leszűrjük, a zöldségeket a szűrőben hagyjuk. A levesben a babérlevéllel, 1 szelet citrommal megfőzzük a húsgombócokat, melyeket szűrőlapáttal tálra szedünk. A babérlevelet, citromkarikát kidobjuk. Az olajban 1 evőkanál cukrot karamellizálunk, elkeverjük 2 evőkanál liszttel, felengedjük a húsos lével és a zöldségeket hozzáadva az egészet leturmixoljuk. A mártást ízesítjük a citrom levével, borssal, szerecsendióval, mustárral, cukorral és a gombócokat hozzáadva felforraljuk. Tejföllel a tetején tálaljuk, főtt spagettit adunk mellé köretként.
Aki teheti készítse vadhúsból, de akkor 10 dkg füstölt szalonnával együtt darálja le.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. ápr. 10. 10:13
A vadas húsgombóc elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.