Lecsós csirkeszány tarhonyával recept

1 kg csirke szárny
50 dkg zöldpaprika
30 dkg paradicsom
2 db vöröshagyma
kk füszerpaprika
4 ek olaj
2 cikk fokhagyma
só bors
15 dkg tarhonya
A Lecsós csirkeszány tarhonyával elkészítési módja:
A tarhonyát megpiritjuk szárazon, állandó keverésel, félr tesszük. A vöröshagymát aproravágva, olajon meg piritjuk, füszerpaprikával megszorjuk és azonnal felöntjük 4 dl vízzel, a szárnyakat feldarabolva betesszük, sózzuk, borsozzuk, zuzott fokhagymát is. majd 10 percig főzzük, rátesszük a piritott tarhonyát és a paprikát, paradicsomot ha forr(esetleg ha kell kevés vízzel potoljuk) levesszük takarékra a lángot és szép lassan tovább pároljuk.
Lehet mirelit paprikát és paradicsomot használni.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2011. ápr. 9. 10:50
A lecsós csirkeszány tarhonyával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.