Répás-gombás tészta Ildikó módra recept
A Répás-gombás tészta Ildikó módra hozzávalói:500 g nagy kocka tészta
2 db sárgarépa
20 dkg gomba
2 doboz kukoricakonzerv
1 fej vöröshagyma
pirospaprika
olaj
ételízesítő
bors
csípős pirosarany
bazsalikom
foghagymakrém
kevés citromlé
kevés víz
A Répás-gombás tészta Ildikó módra elkészítési módja:
A vöröshagymát apróra felvágom, és olajon megdinsztelem. Hozzáadom a pirospaprikát, és rövid kevergetés után öntök rá egy kevés vizet. Ezután beleteszem a vékony karikákra felvágott sárgarépát, és a felaprított gombát. Fedő alatt párolom. Amikor már a répa majdnem teljesen megpuhult, beleöntöm a két doboz kukoricát, majd ízesítem borssal, ételízesítővel, csípős pirosarannyal, bazsalikommal, foghagymakrémmel és egy pici citromlével. Ezek után fedő alatt puhára párolom a hozzávalókat. Közben vízben kifőzöm a tésztát, majd leszűrés után hozzáadom a készre párolt feltétet. Jó étvágyat hozzá!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Lady Blakeney, 2011. ápr. 2. 13:52
A répás-gombás tészta ildikó módra elkészítési módja és hozzávalói.