Gombócleves recept
A Gombócleves hozzávalói:1 fej vöröshagyma
olaj
1 kanál pirospaprika
2 sárgarépa
2 zöldség
paprika,paradicsom,zeller,karalábé
ízlés szerint só,ételízesítő,fokhagyma
A víz, amit a főtt krumpliról leszűrünk.
Gombóc:
1 tojás
1 kiskanál só
1 kanál zsír
kb.1/2 kg krumpli
Amennyi lisztet felvesz.
A Gombócleves elkészítési módja:
A krumplit megpucoljuk, feldaraboljuk,bő,sós vízben megfőzzük. Mikor megfőtt, levét leszűrjük,de nem öntjük ki, hanem félrerakjuk. A hagymát pici olajon megfuttatjuk, beleszórjuk a pirospaprikát, majd felöntjük a krumpli levével. Felzöldségeljük, ízesítjük, majd szinte teljesen készre főzzük. A krumplit krumplinyomón áttörjük.Hagyjuk kihűlni.Miután kihűlt,hozzáadjuk a tojást, a zsírt, a sót, jól eldolgozzuk. Annyi lisztet adunk hozzá amennyit felvesz. Apró gombócokat formálunk és a levesbe szaggatjuk. Mikor feljön a gombóc a leves tetejére már kész is:)
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: kattyus, 2010. dec. 8. 19:05
A gombócleves elkészítési módja és hozzávalói.