Négy lapos recept

A Négy lapos hozzávalói:
Tészta:
50dkg liszt
10dkg cukor
10 dkg zsír
1 tojás
1 kk. szalagáré
annyi tej amennyit felvesz
Krém:
1,5 l tej
7 ek liszt
6+7 ek cukor
10 dkg vaj
Porcukor a tetejét megszórni.


A Négy lapos elkészítési módja:
A szalagárét pici tejben feloldom. A lisztet elmorzsolom a zsírral. Utána hozzáadom a feloldott szalagárét,a tojást,a cukrot és annyi tejet, hogy jól nyújtható tésztát kapjak. 4 lapot sütök belőle. A 7 ek. cukrot közepes lángon megpirítom. Mikor teljesen megpirult, lassan felöntöm 1 liter tejjel és hozzáadom a cukrot is. A maradék fél liter tejet kikavarom a 7 ek liszttel. Ezt is a karamellához öntöm és sűrűsödésig kavarom. A félig kihűlt krémhez adom a vajat, jól kikavarom és a lapok közé töltöm. Porcukorral szórom meg a tetejét. Másnap szeletelhető.

Anyukám sokszor sütötte. Nagy kedvenc:)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A négy lapos elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook