Csöröge fánk egyszerűen recept
A Csöröge fánk egyszerűen hozzávalói:3 db egész tojás
késhegynyi só
fél mokkáskanál sütőpor
liszt - amennyit felvesz
olaj a sütéshez
porcukor a szóráshoz
A Csöröge fánk egyszerűen elkészítési módja:
A tojásokat villával felverjük, hozzákeverjük a sót. sütőport, majd annyi lisztet, hogy cérnametélt keménységű tésztát kapjunk. A tésztát nagyon vékonyra sodorjuk (amíg a gyúródeszka erezete átlátszik), majd derelyevágóval felvágjuk. Lehet kb. 2 cm széles, 15 cm hosszú szalagokra vágni, és csak csomót kötni rá lazán, ez kisütve masni szerű lesz, vagy 6-8x6-8 cm-es négyzetekre, amit 3 helyen bevágunk, és a két szélső csíkot a réseken áthúzunk. forró olajban sütjük, porcukorral még forrón megszórjuk. Az olajba csak 3 db fánkot tegyünk egyszerre, mert kb. háromszorosára nő, és olyan gyorsan sül, hogy mire a 3. darabot az olajba tesszük, az elsőt már meg is kell fordítani.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ostkati, 2008. jan. 16. 12:01
A csöröge fánk egyszerűen elkészítési módja és hozzávalói.