Grízfelfújt meggyel recept
A Grízfelfújt meggyel hozzávalói:5 dl + 1dl tej
pici só
12 dkg gríz
7,5 dkg vaj
6 dkg cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
1 teáskanál sütőpor
3 tojás
1 üveg magozott meggybefőtt
A Grízfelfújt meggyel elkészítési módja:
A tejet a csipet sóval felforraljuk, majd ha felforrt, a tűzről levéve belekeverjük a grízt, és egy percre még visszatesszük forrni. Azután belekeverjük a vajat, a cukrot és a 3 egész tojást. Egy kis tálban kikeverjük a pudingport, a sütőport az 1 dl tejjel, és hozzáöntjük. Egy kivajazott hőálló tálba - vagy akár egy kisebb tepsibe - öntjük a massza felét, amire rászórjuk a lecsöpögtett meggyet, majd a massza másik felét. Sütőben kb. 200 fokon 40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ostkati, 2008. jan. 16. 11:58
A grízfelfújt meggyel elkészítési módja és hozzávalói.