Túrós ropogós recept
25 perc
354 kcal
25 dkg túró
4 tojás
10 dkg liszt
3 evőkanál cukor
3 evőkanál zsemlemorzsa
2 dl erdei gyümölcslekvár
olaj a kisütéshez
A Túrós ropogós elkészítési módja:
A túrót villával szétnyomjuk,majd hozzárakjuk a tojásokat,a liszttet,a cukrot és alaposan összedolgozzuk.Letakarjuk és 15 percre hidegre tesszük. A masszából lisztezett kézzel nagyobb diónyi golyókat formálunk és meghempergetjük a zsemlemorzsában. Oljban szép aranysárgára sütjük. A lekvárt 1 dl vízzel összekeverjük és felforraljuk.A fánkokat tálra tesszük,porcukorral megszórjuk és a lekvárral kínáljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ALLICS, 2008. jan. 15. 21:08
A túrós ropogós elkészítési módja és hozzávalói.