Rántott velő körettel recept
40 perc
A Rántott velő körettel hozzávalói:
60 dkg. sertésvelő,
1 - 2 evőkanál ecet,
2 db. tojás,
só,
15 dkg. zsemlemorzsa,
3 - 4 evőkanál liszt,
néhány szál petrezselyemzöld,
A kisütéshez: olaj
A Rántott velő körettel elkészítési módja:
A sertésvelőt ecetes vízzel megmossuk, - így könnyebben lehártyázhatjuk - megszórjuk csipetnyi sóval, majd kisujjnyi vastagságúra felszeleteljük. Lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában megforgatjuk,majd forró olajban kisütjük. Tálalásakor apróra vágott petrezselyemzölddel kínáljuk. Sült burgonya, burgonya krokett, vagy párolt rizs illik hozzá salátával.
Más javaslat szerint a velő lehártyázása történhet úgy is, hogy forró vízbe dobjuk pár percig.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. márc. 15. 14:31
A rántott velő körettel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.