Galyasági fűszeres gulyás recept


1 kg. sertés apróhús,
20 dkg. csiperke gomba,
3 evőkanál sertészsír,
2 nagy fej vöröshagyma,
40 dkg. sertés velő,
15 dkg. sárgarépa,
15 dkg. petrezselyem,
1 evőkanál édes-nemes fűszerpaprika,
15 dkg. zöldborsó,
1 dl. tejföl,
2 dl. tejszín,
3 - 4 szál tárkony, 1 csokor kaporlevél,
2 - 3 db. babérlevél,
1 evőkanál mustár,
2 evőkanál tárkonyeset,
só,
2 db. erőleves kocka.
A Galyasági fűszeres gulyás elkészítési módja:
A sertéshúsból hagyományos módon pörköltet készítünk. Amikor a hús félig megpuhult hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a zöldségeket ( sárgarépa, petrezselyem, zöldborsó), valamint a tisztított és lehártyázott sertésvelőt is. Ízesítjük babérlevéllel, tárkonnyal, apróra vágott kaporral, mustárral. Az egészet felengedjük 1 és fél liter erőlevessel. Dúsítjuk tejföllel, tejszínnel,és ízesítjük tárkonyecettel
Gazdag étel, ami bográcsban is elkészíthető.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. márc. 12. 08:07
A galyasági fűszeres gulyás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.