Galyasági gombás.velős gulyás recept
A Galyasági gombás.velős gulyás hozzávalói:1 kg
sertés apróhús
20 dkg
csiperke gomba
3 evőkanál sertészsír
2 nagy fej vöröshagyma
40 dkg
sertés velő
15 dkg
sárgarépa
15 dkg
petrezselyem
1 evőkanál édes-nemes fűszerpaprika,15 dkg
zöldborsó
1 dl
tejfö
2 dl
tejszín
3-4 szál tárkony
1 csokor kaporlevél
2-3 db
babérlevél
1 evőkanál mustár 2 evőkanál tárkonyeset,só
2 db
erőleves kocka.
A Galyasági gombás.velős gulyás elkészítési módja:
A sertéshúsból hagyományos módon pörköltet készítünk. Amikor a hús félig megpuhult hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a zöldségeket (sárgarépa, petrezselyem, zöldborsó), valamint a tisztított és lehártyázott sertésvelőt is. Ízesítjük babérlevéllel, tárkonnyal, apróra vágott kaporral, mustárral. Az egészet felengedjük 1 és fél liter erőlevessel. Dúsítjuk tejföllel, tejszínnel és ízesítjük tárkonyecettel. Gazdag étel, ami bográcsban is elkészíthető.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2015. máj. 1. 08:23
A galyasági gombás.velős gulyás elkészítési módja és hozzávalói.