Medvehagymaleves gerslivel recept
A Medvehagymaleves gerslivel hozzávalói:3 csokor medvehagyma
2 közepes db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
15 dkg gersli
500 ml főzőtejszín
5 dkg vaj
0.5 dl napraforgó olaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
chili ízlés szerint
3 l víz
A Medvehagymaleves gerslivel elkészítési módja:
A gerslit egy szűrőben alaposan átmossuk, és félretesszük lecsepegni. A medvehagymát lemossuk, és csíkokra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát kockára vágjuk, és egy nagy fazékban (5-6 literes) a vajon és olajon megpároljuk vigyázva, hogy a fokhagyma ne égjen meg. Amikor kicsit megfonnyadtak a hagymák, hozzákeverjük a felszeletelt medvehagymát, és összekeverjük, majd felöntjük vízzel. Amint felforrt, egy botmixerrel összeturmixoljuk a levest, de csak annyira, hogy még maradjanak benne nagyobb darabok is. Hozzáadjuk a lecsepegtetett gerslit, és készre főzzük. Akkor jó, ha a gersli megdagad, de még roppanós. Amikor elkészült, gyakori keverés mellett hozzáöntjük a főzőtejszínt, és készre fűszerezzük.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2015. máj. 1. 07:20
A medvehagymaleves gerslivel elkészítési módja és hozzávalói.