Hokkaido tökleves recept
Szénhidrátszegény
A Hokkaido tökleves hozzávalói:
4 före:
1 db Hokkaido tök (de másfajta is lehet,söt,lehet cukkini is,ez esetben zsenge legyen)
1 db közepes vöröshagyma felaprítva
1-2 gerezd fokhagyma szeletelve
3 dl húsleves (lehet leveskockából is)
3 dl tejszín,lehet fözötejszín is
pár szál friss kapor
só,bors,Delikát ízlés szerint
1 kávéskanal örölt pirospaprika
tálaláshoz:
2 evökanál tökmagolaj
2 evökanál pirított tökmag (héj nélkül!)
1 evökanál finomra vágott metélöhagyma(snidling)
ízlés szerint 4 db pirított toast,esetleg 4 szelet bagettkenyér
A Hokkaido tökleves elkészítési módja:
Kettévágjuk a Hokkaido tököt,belsejét kanállal kiszedjük,amit kiszedtünk feltesszük a húslevessel 20 percig föni. A hagymát üvegesre pároljuk a fokhagymával együtt. Meghámozzuk a tököt,de ha gyenge,fiatal,akkor nem szükséges.( Én mindig hámozom.) Rátesszük a felkockázott (esetleg legyalult)tököt. Ráöntjük a leszürt húslevest. Beletesszük a füszereket,sót,borsot. 20 percet fözzük. Félrehúzzuk,kicsit hülni hagyjuk.(kb.negyedórát) Kiszedjük a megfött kaporszálakat,én nem szoktam tovább felhasználni. Botmixerrel jól simára mixeljük. Ezután öntjük bele a tejszínt,még egyszer összemixeljük. Attól függöen,mennyire hígan vagy sürübben kedveljük,öntünk még hozzá vizet (esetleg húslevest).
Tálalás:
Mélytányérba,esetleg csészébe öntjük adagonként a töklevest.
Ki-ki megszórja pirított tökmaggal,finomra vágott friss,zsenge zöld kaporral,esetleg metélöhagymával,meglocsolja tökmagolajjal.
Esetleg tejföllel is tálalható,de mindezek nélkül is finom.
Hozzá illik a toast,ekkor akár föétkezés is lehet.
Jó étvágyat hozzá!
Kép a naplóm 449.bejegyzésénel található.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 021ff75d72, 2009. szept. 6. 15:09
A hokkaido tökleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.