Medvehagymaleves spárgával és göngyölt füstölt lazaccal recept
60 perc
425 kcal
25 gramm
20 gramm
4 före
500 g zöldspárga,200 g fehér spárga
100 g medvehagyma(a zöld levele)
200 g frissen fött burgonya(lisztes fajta,ha van)
1.5 dl tejszín(folyékony,esetleg fözötejszín)
150 g füstölt lazac szelet
1 kávéskanálnyi vaj(10 g)
60 g natúr vajkrém
20 g ricotta sajt(helyette sovány túró simára keverve is megfelel,esetleg sajtkrém)
1 kávéskanál reszelt torma
1 ek kapor apróra vágva
1 csokor vizitorma levél(helyettesíhetö retek friss levelével,összevágva)
só,bors ízlés szerint
A Medvehagymaleves spárgával és göngyölt füstölt lazaccal elkészítési módja:
A füstölt lazac szeleteket konyhai átlátszó fóliára helyezzük.A ricotta sajtot összedolgozzuk a vajkrémmel,reszelt tormával,vágott kaporral,sózzuk.Ezt rákenjük a füstölt lazac szeletekre és a lazacot óvatosan feltekerjük.(Figyelem:a fólia ne kerüljön belülre!)A fóliába tekert tekercset 15 percre a mélyhütöbe tesszük. A fehér spárgát meghámozzuk,a zöldet nem kell,csak a spárga kb.felsö 1/3-ad részét használjuk fel ehhez a leveshez.Kb.20 percig sós vízben fözzük.Félretesszük. A frissen fött burgonyát a spárga fözövizével,kb.6 dl-el botmixerrel megmixeljük. Összevágjuk a medvehagymalevelet és hozzáadjuk,újra mixeljük. Lábosban egyszer felfözzük,hozzáöntjük a tejszínt,eldolgozzuk,esetleg még mixeljük,sózzuk,borsozzuk. TÁLALÁS: A levest mély tányérban tálaljuk.Rátesszük a kétféle spárgát.A mélyhütöböl kivesszük a lazac tekercset,kb.fél cm-es szeletekre vágjuk. Elhelyezzük dekoratívan a spárgák körül.Megszórjuk a vizitorma leveleivel. Ha föételként fogyasztjuk,pirított toasttal,kenyérrel tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
Bár sok munkával jár,több nem egészen szokásos hozzávalókkal,de ünnepi alkalomra érdemes kipróbálni.
A kalóriatartalom 1 adagra értendö.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 021ff75d72, 2009. jún. 2. 11:09
A medvehagymaleves spárgával és göngyölt füstölt lazaccal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.