Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Kaporleves zsemlekockákkal recept

Kaporleves zsemlekockákkal recept

Elkészítési idő 60 perc

A Kaporleves zsemlekockákkal hozzávalói:
6 dkg vaj
5 dkg póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
3 csokor kapor
20 dkg burgonya

frissen őrölt bors
5 dl húsleves-alaplé
5 dkg medvehagyma
1 db zsemle
0,5 dl tejszín


Kaporleves zsemlekockákkal

A Kaporleves zsemlekockákkal elkészítési módja:
1. Felforrósítunk 5 dkg vajat, és megfonnyasztjuk rajta a megtisztított, finomra vágott póréhagymát, a zúzott fokhagymát és a finomra vágott kapor felét. Hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott burgonyát, megsózzuk, megborsozzuk, majd felöntjük az alaplével. 2. Puhára főzzük az egészet. A megmaradt vajat felforrósítjuk, majd megfuttatjuk rajta a megtisztított, vékonyra szelt medvehagymát. Hozzáadjuk a felkockázott zsemlét, kissé megsózzuk, megborsozzuk, majd aranyszínűre pirítjuk. 3. A leveshez keverjük a megmaradt, finomra vágott kaprot, majd botmixerrel pürésítjük a levest. Ha szükséges, ismételten megsózzuk és megborsozzuk, majd tejszínnel dúsítjuk. Tányérokba rendezzük a medvehagymás zsemlekockákat, rámerjük a levest, és forrón tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A kaporleves zsemlekockákkal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook