Kaporleves zsemlekockákkal recept
60 perc
A Kaporleves zsemlekockákkal hozzávalói:
6 dkg vaj
5 dkg póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
3 csokor kapor
20 dkg burgonya
só
frissen őrölt bors
5 dl húsleves-alaplé
5 dkg medvehagyma
1 db zsemle
0,5 dl tejszín
A Kaporleves zsemlekockákkal elkészítési módja:
1. Felforrósítunk 5 dkg vajat, és megfonnyasztjuk rajta a megtisztított, finomra vágott póréhagymát, a zúzott fokhagymát és a finomra vágott kapor felét. Hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott burgonyát, megsózzuk, megborsozzuk, majd felöntjük az alaplével. 2. Puhára főzzük az egészet. A megmaradt vajat felforrósítjuk, majd megfuttatjuk rajta a megtisztított, vékonyra szelt medvehagymát. Hozzáadjuk a felkockázott zsemlét, kissé megsózzuk, megborsozzuk, majd aranyszínűre pirítjuk. 3. A leveshez keverjük a megmaradt, finomra vágott kaprot, majd botmixerrel pürésítjük a levest. Ha szükséges, ismételten megsózzuk és megborsozzuk, majd tejszínnel dúsítjuk. Tányérokba rendezzük a medvehagymás zsemlekockákat, rámerjük a levest, és forrón tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2017. márc. 23. 12:10
A kaporleves zsemlekockákkal elkészítési módja és hozzávalói.