Tejszínes, zöldésges húsgombócleves recept
A Tejszínes, zöldésges húsgombócleves hozzávalói:50 dkg darált hús
3 gerezd fokhagyma
1 tojás
fehérbors, só, ízlés szerint
zsemlemorzsa
A leveshez:
1 kb. 450 g-os vegyes zöldség, mirelit vagy friss
200 ml főzőtejszín
2 tk. liszt
2 db húsleves kocka
só, fehérbors
200 g boglyas metélt( használhatunk más tésztát is)
A Tejszínes, zöldésges húsgombócleves elkészítési módja:
A darált húst sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tojást és a zúzott fokhagymát. A hagymát apróra vágva vagy reszelve adjuk a keverékhez. Ezután annyi zsemlemorzsát teszünk bele, hogy összeálljon. Amíg pihen a hús, addig felteszünk vizet melegedni egy fazékba. Beletesszük a leveskockákat, a sót és a borsot. Mikor már elég forró, a húsból nedves kézzel golyókat formázunk és a lébe tesszük. Ha a hús már majdnem kész, hozzáadjuk a zöldségeket (ha friss és nagyobb darabban vannak a mirelitnél, akkor előbb). Ha a zöldség már majd nem elkészült, a metélttel gazdagítjuk tovább a levest. Ahogy a tészta félig megfőtt, hozzáöntjük a leveshez, a liszttel előzőleg simára kevert tejszínt és készre főzzük. Miután elzártuk, 10 percet hagyjuk pihenni.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2017. márc. 22. 09:36
A tejszínes, zöldésges húsgombócleves elkészítési módja és hozzávalói.