Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Virslis hajdina krokett recept

Virslis hajdina krokett recept

A Virslis hajdina krokett hozzávalói:
25 dkg hajdina
fél l víz
4 ek kukoricaliszt
4 ek zabpehely
1 pár virsli
2 ek szőlőmagolaj

Erős Pista
2 tojás
1 fej vöröshagyma
fokhagyma

A beforgatáshoz:

kukoricaliszt

A sütéshez:

kókuszzsír


A Virslis hajdina krokett elkészítési módja:
A hajdinát egy kevés zsiradékon átforrósítjuk, majd vízzel felöntjük és takaréklángon puhára pároljuk. Hozzáadjuk a kukoricalisztet, a zabpelyhet, a sót, az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a szőlőmagolajat, a tojást és az Erős Pistát is. Alaposan összegyúrjuk (elképzelhető, hogy igényel még 1-2 kanál kukoricalisztet). A virsliket nagyságtól függően 5-6 darabra vágjuk, a hajdinás masszából a tenyerünkben kilapítunk egy adagot, majd becsomagoljuk vele a virslidarabokat. Kroketté alakítjuk, majd meghempergetjük kukoricalisztben és kókuszzsírban pirosra sütjük.


Kategória: Húsételek receptjei


A virslis hajdina krokett elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook