Virslis hajdina krokett recept
A Virslis hajdina krokett hozzávalói:25 dkg hajdina
fél l víz
4 ek kukoricaliszt
4 ek zabpehely
1 pár virsli
2 ek szőlőmagolaj
só
Erős Pista
2 tojás
1 fej vöröshagyma
fokhagyma
A beforgatáshoz:
kukoricaliszt
A sütéshez:
kókuszzsír
A Virslis hajdina krokett elkészítési módja:
A hajdinát egy kevés zsiradékon átforrósítjuk, majd vízzel felöntjük és takaréklángon puhára pároljuk. Hozzáadjuk a kukoricalisztet, a zabpelyhet, a sót, az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a szőlőmagolajat, a tojást és az Erős Pistát is. Alaposan összegyúrjuk (elképzelhető, hogy igényel még 1-2 kanál kukoricalisztet). A virsliket nagyságtól függően 5-6 darabra vágjuk, a hajdinás masszából a tenyerünkben kilapítunk egy adagot, majd becsomagoljuk vele a virslidarabokat. Kroketté alakítjuk, majd meghempergetjük kukoricalisztben és kókuszzsírban pirosra sütjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2017. márc. 12. 11:08
A virslis hajdina krokett elkészítési módja és hozzávalói.