Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Túrós csiga édes tejföllel meglocsolva recept

Túrós csiga édes tejföllel meglocsolva recept

A Túrós csiga édes tejföllel meglocsolva hozzávalói:
350 g liszt
100 ml tej
3 g élesztő
50 g cukor
70 g tejföl
50 g vaj
3,5 g só

a töltelékhez:

500 g tehén túró
100 g cukor
1 db tojás

az öntethez:

200 g tejföl
1 evőkanál cukor


A Túrós csiga édes tejföllel meglocsolva elkészítési módja:
Tegyük bele az élesztőt a meleg tejbe és adjunk hozzá fél kiskanál cukrot és 2-3 kiskanál lisztet, kavarjuk össze és hagyjuk 20 percet állni, ameddig megjelenik a hab a tetején. Az átszitált liszthez adjuk hozzá a sót, a cukrot és a puha vajat, dörzsöljük jól el. Amikor ezzel elkészültünk öntsük hozzá a felfuttatott élesztőt és dolgozzuk össze a tésztát, közepes puhaságú lesz. Takarjuk le a tésztát és hagyjuk állni 10- 15 percet. Ismét dolgozzuk össze, tegyük meleg helyre és várjunk ameddig a duplájára nő. Újra átgyúrjuk és hagyjuk kelni. Töltelék elkészítése: kavarjuk ki a túrót a cukorral és a tojással. Most kezdhetjük a túrós csiga megtöltését. A tésztát tegyük nyújtódeszkára és nyújtsuk el négyzet alakúra úgy, hogy kb. 0,5-1 cm vastagságú legyen, tegyük a tésztára a tölteléket és tekerjük fel. A feltekert tésztát vágjuk ujjnyi szeletekre és helyezzük a sütőpapírral bélelt tepsibe. Takarjuk le egy konyhakendővel és hagyjuk állni, 40 percet. Kenjük le a csigákat felvert tojással és 180-200 fokos sütőben addig süssük ameddig megpirulnak. A tejfölt keverjük össze a cukorral és ezzel kenjük le a csigákat még forrón, takarjuk le és várjuk meg ameddig egészen kihűl.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A túrós csiga édes tejföllel meglocsolva elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook