Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás krémes Emyke módjára recept

Almás krémes Emyke módjára recept

Az Almás krémes Emyke módjára hozzávalói:
1 kg háztartási keksz

Az almatöltelékhez

1 kg alma (tisztítva mérve)
4-5 evőkanál cukor
1 kávéskanál fahéj
1 evőkanál búzadara

A krémhez

7 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg vaj
20 dkg porcukor


Az Almás krémes Emyke módjára elkészítési módja:
A meghámozott almákat nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. A cukorral és a fahéjjal addig pároljuk, amíg az az alma összes leve el nem fő. Ekkor levesszük a tűzről, belekeverjük a búzadarát és langyosra hűtjük. A pudingport a tejjel előírás szerint felfőzzük, majd teljesen kihűtjük. A vajat a cukorral kikeverjük, a pudinghoz adjuk, és habverő segítségével csomómentesre keverjük. A tepsi aljába egy sor kekszet rakunk, rásimítjuk az almatölteléket. Újabb sor keksz következik, majd a vaníliakrém, végül keksszel fedjük be az egészet. Egy éjszakán át hűvös helyen pihentetjük, másnap szeleteljük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás krémes emyke módjára elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook