Almás krémes Emyke módjára recept
Az Almás krémes Emyke módjára hozzávalói:1 kg háztartási keksz
Az almatöltelékhez
1 kg alma (tisztítva mérve)
4-5 evőkanál cukor
1 kávéskanál fahéj
1 evőkanál búzadara
A krémhez
7 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
Az Almás krémes Emyke módjára elkészítési módja:
A meghámozott almákat nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. A cukorral és a fahéjjal addig pároljuk, amíg az az alma összes leve el nem fő. Ekkor levesszük a tűzről, belekeverjük a búzadarát és langyosra hűtjük. A pudingport a tejjel előírás szerint felfőzzük, majd teljesen kihűtjük. A vajat a cukorral kikeverjük, a pudinghoz adjuk, és habverő segítségével csomómentesre keverjük. A tepsi aljába egy sor kekszet rakunk, rásimítjuk az almatölteléket. Újabb sor keksz következik, majd a vaníliakrém, végül keksszel fedjük be az egészet. Egy éjszakán át hűvös helyen pihentetjük, másnap szeleteljük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2017. febr. 28. 06:33
Az almás krémes emyke módjára elkészítési módja és hozzávalói.